گلخانه خانگی, وبلاگ

گلخانه خانگی و چرایی آن+طریقه ساخت

گلخانه خانگی

گلخانه خانگی چیست؟ Greenhouse یا گلخانه به مکانی میگویند که از پوشش هایی مانند پلاستیک و شیشه استفاده میکنند. علت استفاده از پوشش های شفاف این است که نور را برای گرمای محیط عبور دهند. علت احداث گلخانه، برای پرورش و رشد انواع گیاهان در هر اب و هوا و مکانی است. آیا میتوان در محیط خانه، گلخانه احداث کرد؟ بلی. با دلیل پاسخ این سوال را میدهم.

چرایی احداث گلخانه خانگی

شما با احداث یک گلخانه خانگی می‌توانید میکروکلیمای خود را ایجاد کنید و دما رطوبتی که واسه گیاه لازم است را کنترل کنید. یکی از ویژگی‌های احداث گلخانه می‌توان به این نکته اشاره کرد که تمام گیاهان همه مناطق را می‌توان پرورش داد. می‌توان گیاهان مناطق سردسیر را در مناطق گرمسیری یا بالعکس پرورش داد. شما در طول سال می‌توانید تمام گیاهان را که می‌خواهید را پرورش دهید. همچنین می‌توانید مام گیاهان عجیب غریب ، نهال‌ ها و سبزیجات را در تمام فصول سال و در هر آب و هوایی رشد و پرورش دهید.

یکی از ویژگی‌های خوب احداث گلخانه خانگی، شما می‌توانید در هر شرایط آب و هوایی، و بدون تحت تاثیر آب و هوا، گیاهان خود را رشد دهید. با احداث گلخانه در خانه و پرورش صیفی جات و سبزیجات می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. گلخانه به شما توانایی این امکان را میدهد که هر گیاهی را تولید کنید و تجربه‌های مختلفی را کسب کنید. همچنین شما می‌توانید کشت سبزیجات و میوه‌جات خود را از فصل زودتر شروع کنید و برداشت بیشتری را داشته باشید.

گلخانه خانگی

اگر برداشت شما در طول سال زیاد باشد می‌توانید از محصولات خود را بفروشید و کسب درآمد کنید. همچنین احداث گلخانه ااضطراب و بیماری‌های روحی را کاهش می‌دهد. با احداث گلخانه شما یک تغذیه بسیار سالم را تجربه خواهید کرد. همچنین احداث یک گلخانه کوچک در منزل باعث نشاط در اعضای خانواده می‌شود.

تاریخچه گلخانه خانگی

قبل از احداث گلخانه ها مردم به فصل ها و محیط اب و هوایی محدود بودند. اما برای اولین بار 30 سال پس از میلاد، امپراتوری روم توانست یک محیط مصنوعی رو برای پرورش گیاهان ایجاد کند. علت احداث محیط مصنوعی به دلیل بیماری پادشاه روم یود. پزشکان توصیه کردند که امپراتور روزی یه عدد خیار بخورد. خیار چون یک میوه لطیف و حساس هست و در همه ی فصول پیدا نمیشه در نتیجه گلخانه درست کردند. درون یک گاری خیار کاشتند که هر روز ان را در زیر افتاب قرار میدادند و اخر شب گاری را در مکانی گرم نگه میداشتند.

پیشرفت بعدی که در گلخانه سازی رخ داد، در قرن پانزدهم در سلسه چوسون کشور کره بود. اسم گلخانه هم به نام سلطنتی خودشون ui Jeon گذاشتند.

بعد ها در قرن 17 در هلند و انگلستان مفهوم گلخانه جا افتاد و شروع به پرورش گیاهان کردند. اولین گلخانه مدرن در دهه 1800 توسط گیاه شناسی فرانسوری به نام چارلز لوسین در هلند و لیدن ابداع کرد. بزرگترین و مشهور ترین گلخانه تاریخ، گلخانه انگلستان در زمان ویکتوریا است.

تجهیزات و طریقه ساخت گلخانه خانگی

گرما

گرما در گلخانه اینطوری اتفاق می افتد: ابتدا نور خورشید به سقف و پوشش شیشه ای یا پلاستیکی میتابد و وارد محیط و جذب زمین میشود. سپس گرما چون راه خروجی ندارد در محیط ماندگار و کم کم گرم تر و گرم تر میشود. این اتفاق به نظریه زمین گرا یا اثرات گلخانه ای که دلیل از بین رفتن گرمای زمین است مربوط نیس و این موضوع کاملا متفاوت است.

دستگاه گرمایش

دستگاه گرمایش یا برق یکی از مهم ترین هزینه ها در بهره برداری از گلخانه ها مخصوصا در اب و هوای سرد است. دیوار های گلخانه ها بر خلاف ساختمان های عادی که عایق گرما هستند اینگونه عمل نمیکنند و گرمای زیادی رو از طریق سازه ها از دست میدهند. به دلیل عبور نور دیوار ها به خوبی عایق کاری نمیشوند. اکثر گلخانه ها وقتی به گرما نیاز دارند از کوره برقی یا گاز طبیعی استفاده میکنند. روش های گرمایشی غیر فعال هم وجود دارد که با وجود گرما هزینه کمتری هم دارد. میتوان در زمان روز و تابستان انرژی رو ذخیره و در زمان شب و زمستان استفاده کرد.

تهویه

یکی از عامل های یک گلخانه خوب تهویه آن است. اگر تهویه مناسب نباشد رشد گیاهان به مشکل میخورد. هدف تهویه استاندارد کردن دما و رطوبت محیط است. همچنین تهویه محیطی مناسب برای فتوسنتز و گرده افشانی گیاهان رو مهیا میکند.

خنک کننده

خنک سازی به منظور خنک کردن گیاهان انجام میشود. که این کار رو به صورت دستی یا خودکار با باز کردن پنجره ها گلخانه میتوان انجام داد. عملگر های پنجره میتوانند به دلیل اختلاف دما پنجره ها رو باز کنند یا با کمک کنترل کننده های الکترونیکی باز شوند. کنترل کننده های الکترونیکی اغلب به دلیل کنترل دمای محیط و کوره ها استفاده میشوند.

نور پردازی

در طول روز نور از طریق پنجره ها وارد گلخانه می شود و مورد استفاده گیاهان قرار می گیرد. برخی از گلخانه‌ها نیز مجهز به چراغ‌های رشد هستند (اغلب چراغ‌های LED) که در شب روشن می‌شوند تا میزان نوری که گیاهان دریافت می‌کنند، افزایش یابد و بدین‌وسیله باعث افزایش عملکرد با محصولات خاص می‌شود.

مزایا و معایب گلخانه خانگی

مزایا:

  • داشتن میوه و سبزیجات تازه
  • اسانی و در دسترس بودن
  • داشتن گلهای تازه
  • توانایی پرورش همه نوع گیاه
  • عدم درگیری با حیوانات و حشرات
  • داشتن کنترل همه جانبه

معایب:

  • گران بودن
  • هزینه گرمایش گلخانه
  • داشتن مراقبت مداوم
  • افزایش قبض برق و اب

کلام اخر

در طول مقاله متوجه شدیم که احداث گلخانه ای کوچک در منزل خود فواید زیادی دارد. جلوه بصری دارد و هچنین به عنوان شغل دوم از ان نام برد. اما هزینه های کمر شکن نیز به همراه دارد.

ولی ما در شرکت گلخانه سازی پویاگران خزرخاوران به شما این امکان را میدهیم که با کمترین هزینه محیطی دلخواه برای رشد گیاهان خود داشته باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.